Célra tarts!

2018.szeptember 26 – 27.-én a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezésében meghívásos versenyen vettünk részt. A helyszín Püspökszilágy lőkiképző bázisán volt. Már az első napon beszámolókat hallgattunk / missziós részvételekről és élményekről / majd ebéd után kezdődtek a versenyek, ahol a lányok ügyesen vették az akadályokat.
A versenyszámok között szerepelt a vegyvédelmi védőfelszerelés időre történő felvétele, / beöltözött: Dewath Anna, segítője Kiss Fanni volt / valamint a Készenléti Rendőrség bevetési felszerelésébe való beöltözés, / beöltözött: Beke Boglárka, segítője Zsolnai Eszter / Ezt követően gépkarabélyt / AK 63 D / kellett szét és összeszerelni szintén időre. / A két versenyzőnk : Beke Boglárka és Dewath Anna / Mindhárom versenyszám alatt a teremben érezhető csend volt / tátott szájjal figyeltek a fiú csapatok / a versenybírák megtisztelő elismerése és gratulációja mellett . A kinti versenyszámokban is jól remekeltek a lányok, lézerlövészetben valamint légpuska lövészetben is, bár volt némi nehezítés a lövészetben, mert a lemenő nappal szemben kellett teljesíteni. A nap zárásaként a vacsora után nagyon jó hangulatban éreztük magunkat egy közös éneklés keretében. / karaoki / Másnap az ébresztő és a reggeli után kihúzták az indulási sorrendet a csapatkapitányok, majd elindult a járőrverseny. A versenyszámok a következők voltak : betegszállítás, kúszás, kézigránát dobás, gépkarabéllyal futás / 800 m / az utolsó feladat pedig egy katonai autó / UAZ / eltolása volt. A teljes táv kb. 3000 méter volt teljesen ismeretlen bozótos egyenetlen területen. Az utolsó feladatnál mindenki egyszerre biztatta a csapatot hangos szurkolással és tapssal buzdítva a lányokat.
A teljes versenyt 35 perc 08-as idővel sikerült teljesíteni egyedüli LÁNY csapatként, kivívva az ellenfelek tiszteletét…
A csapat tagjai : Beke Boglárka, Zsolnai Eszter, Dewath Anna, Kiss Fanni 10/B. osztályos tanulók. Gratulálunk a teljesítményükhöz!