Hatodik hely a pénzügyi versenyen

Hatodik hely a pénzügyi versenyen

Szép sikert értek el diákjaink egy országos pénzügyi versenyen. A Pénz-Ügyesek 2. csapat (csapattagok: Kutrik Bianka, Csepi Krisztina, Szuna Georgina) a 6. helyen végzett az egész országból érkezett csapatok között.

2015 novemberében a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolája országos pénzügyi versenyt rendezett „100 év a pénzügyekben, 100 év a Rákócziban” címmel.

A Székesfehérvári SzC I. István Középiskolájának 14. évfolyamos Pénzügyi és Számviteli Ügyintéző osztályának kilenc diákja három csapatot alkotva képviselte iskolánkat a versenyen.

A versenyt három fordulóban rendezik meg. Az első forduló egy interneten kitölthető feladatból állt. Pénzügyi témájú kérdésekre kellett válaszolni, a feladat végén pedig egy idézetet kellett a megfejtett betűkből összeállítani.

A második fordulóban résztvevő huszonöt csapat közé két csapatunk jutott tovább.

Ezt a fordulót már Budapesten, a versenyt megrendező Centrum iskolájában bonyolították le 2016. február 12-én.

A verseny öt témakörből állt. Az Infláció, a Pénztörténet, a Közösségi finanszírozás, az értékpapírpiac, és gyakorlati pénzügyi feladatokat kellett megoldani. Minden témakörnél egy prezentáció segített minket a feladat megoldásában egy-egy írásos forrással kiegészítve. A feladatok különböző erősségűek voltak. A harmadik fordulóba (döntőbe) a legjobb öt csapat jutott tovább.

A Pénz- Ügyesek- 2. csapat összesítésben 67 százalékot elérve a 6. helyen végzett, mindössze 1százalékkal lemaradva a döntős helyet érő 5. helyről.

A Pénz- Ügyesek-1. csapat (csapattagok: Rozmán Manfréda, Balázs Fanny, Botka Kinga) összesítésben 59 százalékot ért el, ezzel a 16. helyezettek lettek a huszonöt csapat közül.

A verseny első fordulójában szereplő Pénz- Ügyesek- 3. csapat tagjai Szücs Alexandra, Nagy Eszter, Dombi Bettina, a három csapat felkészítő tanára Bánfalvi Róbert volt

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a versenyen. Diákjaink sok új élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak.