Tájékoztató a képzésekről

Tervezett két éves képzéseink nappali és esti munkarendben a 2020/2021. tanévben

_________________________________________________________________________________________________________
A Székesfehérvári SZC I. István Technikum az alábbi képzéseket indítja szeptember 1-től nappali (heti 5 napos képzéssel) és esti munkarendben (heti 2 napos képzéssel):

Logisztikai technikus
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Turisztikai technikus

A Turisztikai technikus képzés megkezdéséhez egészségügyi alkalmassági és pályaalkalmassági szükséges, melynek része az angol nyelvi előképzettség vagy egyéb nyelvből középfokú nyelvvizsga megléte, mert a szakmai vizsga megkezdésének feltétele a komplex középfokú nyelvvizsga.

A képzések időtartama 2 év. A képzéseken az 1. félév végén ágazati alapvizsgát kell tenni.

Nappali képzések esetében a tanuló ösztöndíjra jogosult. Nappali tagozatra 25 éves korig jelentkezhet a tanuló, ha az első szakmai végzettséget szerzi meg. A második szakképzettséget csak esti tagozaton lehet megszerezni.

Esti képzés esetén heti két nap a tanítási idő (várhatóan hétfő és csütörtök), a tanítás háromnegyed 4 és 8 óra között kerül megszervezésére. Az esti képzés ingyenes, amennyiben még csak egy szakmai végzettsége van a tanulónak (ebbe csak az államilag finanszírozott képzés számít bele).

Jelentkezni a www.szfszc.hu/Felnőttoktatás/Felnőttek oktatása menüponton keresztül vagy itt lehet.

A jelentkezést követően a nappali tagozatra a szerdai ügyeleti napokon lehet beiratkozni 8 és 15 óra között. A beiratkozáskor hozni kell az érettségi bizonyítványt, a személyi igazolványt, lakcímkártyát, adóazonosító kártyát, taj kártyát.
Az esti oktatásra a beiratkozás 2020. augusztus 25-én fél 5-kor lesz. A beiratkozáskor hozni kell az érettségi bizonyítványt, a személyi igazolványt, lakcímkártyát, adóazonosító kártyát, taj kártyát.