Igazgatói köszöntő

Lovász Katalin
Lovász Katalin, igazgató

Köszönöm, hogy felkereste iskolánk weblapját. Bízom abban, hogy hasznos tudnivalókat talál iskolánk működéséről, szakgimnáziumi szakágazati képzéseinkről, az érettségi utáni szakképzéseinkről, intézményünk mindennapi életéről.

Intézményünk, amely 1988-ban kezdte meg működését, 2015. július 1-jétől a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziumaként működik tovább. Ezzel ért véget 2008/2009. tanévben indult szoros együttműködés; amelynek során a Belvárosi I. István Középiskola égisze alatt négy nagy múltú intézmény tevékenykedett egymás mellett.

A Székesfehérvári SzC I. István Szakgimnáziumában szakgimnáziumi képzés keretében történik az érettségire való felkészítés. A szakkörök a tehetséggondozásban, a korrepetálási órák pedig a tantárgyi követelményekhez való felzárkóztatásban nyújtanak segítséget. Az érettségi bizonyítvány megszerzése után a tanulók szakképzési tagozaton folytathatják tanulmányaikat. Képzéseink a közgazdaság, logisztika és szállítmányozás, pedagógia és turisztika szakterületeket ölelik fel.

A dinamikus, pezsgő diákélet lehetőségét, szabadidős és sportprogramokkal, versenyek szervezésével biztosítjuk.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum iskolájaként küldetésünknek érezzük a korszerű, működő gazdaság elvárásaihoz igazodó oktatás feltételrendszerének megteremtését. Új technológiák, eszközök alkalmazásával, a szakképző osztályaink külföldi szakmai gyakorlat lehetőségével biztosítjuk, hogy diákjaink teljesítményképes tudással jelenhessenek meg – az iskola befejezése után- a munkaerő-piacon.

“Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”
/Szent-Györgyi Albert/

 

 

Tisztelettel, Lovász Katalin
igazgató